SIRENA DUNĂRII

Riesling Dulce

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CIB Mehedinţi – Stârmina

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte

CLIMA: temperat-continentală cu influenţe mediteraneene

SOLUL: argiloiluvial cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne

SOI: Riesling Italian 100 %

ALCOOL: 12,50% vol.

ZAHĂR REZIDUAL: 200 gr./l

 

VINIFICARE

Recoltați manual şi foarte atent, strugurii atacaţi de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinaţi fără să fie zdrobiţi după care s-au presat boabele întregi, mustul rezultat a fost însămânţat cu levuri selecţionate şi a fermentat pentru o perioadă în cisterne de mici capacitaţi cu temperatura controlată automatizat la circa 17°C, după care a fost finalizată fermentaţia în barrique-uri de stejar francez. După desăvârşirea fermentaţiei alcoolice, vinul a fost înnobilat timp de 60 luni în barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prăjire.

NOTE DE DEGUSTARE
Vizual: vinul este limpede strălucitor cu o culoare galben aurie, eventuale depuneri sunt normale în condiţiile în care vinul nu a fost filtrat. Olfactiv: este intens cu un buchet floral împletit cu arome de fructe uscate, note de caramel, miere de albine şi flori de tei. Gustativ: este plin şi savuros, onctuos, cu corp şi textură complexă ce îl fac lung şi plăcut.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: se poate servi cu foie gras, deserturi sau cu brânzeturi puternic aromate, la o temperatură de 8 – 10°C.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă pe o perioadă de minim 10-15 ani, fără a-i altera calităţile, devenind astfel nobil, mai complex şi mai generos.