Babaeasca Neagra / Feteasca Neagra

NEDEEA

Băbească Neagră, Fetească Neagră

DENUMIRE DE ORIGINE: D.O.C. – C.M.D. Mehedinţi – Stârmina

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte

CLIMA: temperat –continentalã cu influenţe mediteraneene

SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne

SOI: Bãbeascã Neagrã, Feteascã Neagrã

ALCOOL: 12,50% vol.

 

VINIFICARE

VINIFICARE

Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manualã în lãdiţe de plastic, desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompatã în cisterne de inox cu temperatura controlatã unde este însãmânţatã cu levuri pentru desãvârşirea fermentaţiei alcoolice, Urmãtoarea etapã este selecția şi asamblarea vinurilor într-un cupaj unic.

NOTE DE DEGUSTARE

Un nou cupaj realizat în premieră pentru piața românească, care aduce împreună două soiuri vechi românești, ambele descendente directe ale viței-de-vie sălbatice: Fetească Neagră și Băbească Neagră. Inițial, aromele promit un vin mai rezervat, proaspăt și reconfortant, dar ușor de înțeles. Gustativ, însă, se disting paliere aromatice diferite – unul dominat de fructe roșii (cireșe, cireșe albe, frăguțe), un pic pigmentat de note de prună uscată, altul în care se fac simțite notele pline de personalitate ale Băbeștii – violete, bujori, flori uscate și o nuanță ușor tonică.
Bogăția gustativă nu este însă obositoare, ci subtilă, vinul fiind mai degrabă
prietenos și accesibil decât pretențios și elitist, într-o concordanță perfectă cu
expresia naturală a celor doi struguri pe care îi unește.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimã de consum este de 5-9 C.