Feteasca Alba / Feteasca Regala / Tamaioasa Romaneasca

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte

CLIMA: temperat –continentalã cu influenţe mediteraneene

SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne

SOI: Feteascã Albã, Feteascã Regalã, Tãmâioasã Româneascã

ALCOOL: 12,50% vol.

 

VINIFICARE

Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manualã în lãdiţe de plastic, desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompatã în cisterne de inox cu temperatura controlatã unde este însãmânţatã cu levuri pentru desãvârşirea fermentaţiei alcoolice, Urmãtoarea etapã este selecția şi asamblarea vinurilor într-un cupaj unic.

20% din cantitatea totală de Fetească Albă a fost maturat timp de 3 luni în barrique-uri de stejar cu capacitatea de 225 l și 400 l.

NOTE DE DEGUSTARE

Un vin predominant floral – note de muscat, flori albe, flori uscate – doar în aparență ușor, pentru că se dovedește a fi mai dens, mai rotund decât promit aromele. Gustul păstrează o mică parte din componența florală, povestind mai degrabă despre mere verzi dulci, pere zemoase și boabe de strugure proaspăt zdrobite.
Un cupaj după modelul vechiului „sortiment de regiune superior”, în care Feteasca regală aduce corpul, Feteasca albă – finețea, iar Tămâioasa completează fericit aromele.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimã de consum este de 5-9 C.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: Recomandat a se consuma tânăr.