CASTEL BOLOVANU

Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc

CASTEL BOLOVANU

Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc

CRAMA: vinul este produs la Crama Bolovanu – Vinarte

CLIMA: temperat-continentală de subtip Cfbx (Köppen)

SOL: brun, brun-luvic, regasol calcaric, preluvosol calcic, pietrişuri aluvionare

SOI: Cabernet Sauvignon 60%, Cabernet Franc 40%.

ALCOOL: 13,00% vol.

Descarca fisa tehnica

 

VINIFICARE

Struguri recoltaţi manual, cu sortare manuală în cramă. Urmează desciorchinarea şi zdrobirea, mustuiala fiind pompată  în cisterne de inox cu temperatura controlată. Însămânţarea cu levuri duce la desavârşirea fermentaţiei alcoolice. Urmează tragerea vinului în barrique-uri franceze, finalizarea fermentaţiei malolactice şi înnobilarea pe o periodă de maturare de circa 6-9 luni.

 

NOTE DE DEGUSTARE
Vizual: limpede, roşu rubiniu intens, strălucitor, cu reflexii purpurii.
Olfactiv: intens, arome precum fructe de pădure, coacaze, afine, nuanţe de piper negru. Gustativ: Sec, plin, proaspăt, fructat, echilibrat, cu tanini maturi, uşor astringent.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 18°C.

POTENȚIAL DE ȊNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (4-6 ani), în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o structură catifelată şi un buchet complex.