Vinul începe cu pasiune

În 1998, așa a început și Vinarte. Oameni cu istorii diferite, dar uniți de pasiunea pentru vinul bun, români, francezi și italieni, s-au decis să construiască împreună o companie care să aducă vinurile bune românești pe buzele tuturor.

Locul potrivit pentru vin

Primul pas a fost descoperirea celui mai bun terroir. Aici intră în scenă specialiștii care identifică nu una, ci trei zone cu un terroir exceptional. Șansa de a crea vinuri remarcabile cu personalități distincte a convins asociații să achiziționeze trei domenii viticole: Villa Zorilor – Dealu Mare; Bolovanu – Sâmburești și Stârmina – Mehedinți.

Orice lucru valoros se naște cu efort…

…și fără compromisuri. Vinurile excepționale necesită la fiecare pas doar ce-i mai bun. Așa că am renunțat la trecut, la tot ce însemna vii hibride și utilaje învechite. În locul lor am adus soiuri nobile din Franța, cisterne de inox, baricuri de stejar, prese, filtre și tot ce era necesar pentru o operațiune de o asemenea amplore și cu un asemenea obiectiv ambițios.

Oamenii transformă ”bun” în ”excepțional”

Pentru că vinul e o intreagă simfonie, cu multe acte si cu participanți și mai mulți, oenologii sunt la fel ca dirijorii. Iar cum dirijorii buni sunt rari, la fel sunt și oenologii. Acest lucru ne-a determinat să alegem oenologi străini renumiți. Sub bagheta lor au fost promovați tineri specialiști în horticultură și atfel succesul a început să prindă rod.

Vinurile bune curg din plin

Si nu dau semne ca s-ar opri. După numai patru ani am reușit să realizăm trei vinuri – Prince Matei, Prince Mircea și Soare – care au cucerit surprinzător (pentru toata lumea, mai putin pentru noi) piața noastră, dar și pe cea de afară. Aprecierea s-a simțit imediat, de la simplii degustători autohtoni până la profesioniștii concursurilor internaționale, care și-ai arătat entuziasmul, bineînțeles, prin premii.