CASTEL STÂRMINA

Negru de Drăgăşani

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinţi – Stârmina

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte.

CLIMA: temperat-continentală cu influenţe mediteraneene.
SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri iar în zonele mai înalte brun-roşcat.

SOI: Negru de Drăgăşani 95%, Novac 5%.
ALCOOL: 13,50% vol.

 

VINIFICARE

Recoltat manual, după desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompată în cisterne de inox cu temperatura controlată unde este însămânţată cu levuri pentru desăvârşirea fermentaţiei alcoolice, urmată de tragerea vinului şi finalizarea fermentaţiei malolactice în barrique-uri franceze, unde se înnobilează cu o periodă de maturare de circa 6 luni.

 

NOTE DE DEGUSTARE
Vizual: limpede, roşu rubiniu intens, strălucitor cu reflexii violacee. Olfactiv: intens, arome de cireşe negre şi fructe de pădure, note de condimente. Gustativ: plin, puternic şi echilibrat, cu tanini rotunzi, note fructate şi un final persistent.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 15°C. Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne roşie, vânat mic, reţete tradiţionale româneşti pe baza de carne sau brânzeturi proaspete.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (3-4 ani), în acest mod el căpătând o textură mai catifelată şi un buchet mai complex.