PRINCE MIRCEA

Merlot

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinţi-Stârmina

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte
CLIMA: temperat-continentală cu influenţe mediteraneene

SOL: în zonele înalte şi pe versanţi este brun-roşcat erodat cu depozite de pietrişuri rulate, iar spre baza versanţilor este argiloiluvian
SOI: Merlot 90%, Cabernet Sauvignon 10%

ALCOOL: 13,00% vol.

 

VINIFICARE

Strugurii sunt atent selecţionaţi doar din parcelele cu expunere deosebită și sunt recoltaţi manual. Producţia este limitată la 40 hl. pentru ca strugurii să ajungă la maturitate optimă. O a doua selecţie a strugurilor se face în cramă, pe banda de sortare, înainte de zdrobire. Urmează desciorchinarea, mustuiala fiind pompată în cisterne de inox cu temperatura controlată automatizat. Aici are loc prima parte a fermentaţiei alcoolice şi o maceraţie atentă pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi şi substanţe colorante. Spre sfârşitul fermentaţiei alcoolice, vinul este tras în barrique-uri de stejar franţuzesc unde are loc şi fermentaţia malolactică, urmată de o perioada de înnobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă minim 6 luni în pivniţa cramei.

 

NOTE  DE DEGUSTARE
Vizual: limpede, roşu rubiniu intens strălucitor cu reflexii brun roşcate. Olfactiv: intens şi elegant, arome caracteristice de prune coapte şi fructe de pădure, vanilie, caramel, ciocolată neagră, condimente dulci. Gustativ: sec, plin, textura densă, puternic şi echilibrat, cu tanini rotunzi şi post-gust prelung.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 18°C. Se poate servi la preparate din carne roşie pregătită la cuptor sau grătar, vânat de talie mijlocie şi mare, preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi maturate.

POTENȚIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (8-12 ani), în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o textură catifelată şi un buchet complex.