Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»



E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
VINARTE

 

 

 

 

 

VINARTE Villa Zorilor Fetească Neagră
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare – Zoreşti 

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte şi maturat în butoaie de stejar timp de 4 luni.

CLIMA: temperat-continentală, cu parametri ce caracterizează regiunea ecologică viticolă sud - carpatică. 

SOL: argiluvisoluri de tip brun, necarbonatic, cu o textura luto-nisipoasă.

SOI: Fetească Neagră 100% .

ALCOOL:  13,50% vol.

VINIFICARE: Recoltarea se face manual, moment în care se face şi o selectie a strugurilor după calitate. Maceraţia şi fermentaţia alcoolică se fac în cisterne de inox cu temperatură controlată. Tot aici are loc şi fermentaţia malolactică şi maturarea. După încheierea perioadei de maturare, vinul se îmbuteliază în sticle.

NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare roşu rubiniu, strălucitor, reflexii violaceu-purpurii. Olfactiv: arome proaspete, de visine şi fructe de pădure şi de condimente. Gustativ: sec, cu textură şi aciditate bună, astringenţă plăcută, tanini bogaţi, post-gust intens.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 16 0C. Se poate servi la preparate din carne roşie, vânat de talie mică, preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi maturate.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (3-5 ani), în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o textură catifelată şi un buchet complex.

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara