Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
VINARTE

 

 

 

 

 

VINARTE Villa Zorilor Merlot
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare – Zoreşti 

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte şi maturat în butoaie de stejar timp de 6 luni.

CLIMA:  temperat-continentală, cu parametri ce caracterizează regiunea ecologică viticolă sud - carpatică. 

SOL: argiluvisoluri de tip brun roşcat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu şi texturi lutoase şi luto-argiloase.     

SOI:  Merlot 100%

ALCOOL: 14,00% vol.

VINIFICARE: parcelele din care provin strugurii destinaţi acestui vin oferă condiţii optime de climă şi sol. Recoltarea se face manual, prilej cu care se face şi o selecţie calitativă. Urmează zdrobirea şi desciorchinarea. Mustuiala fermentează în cisterne de inox cu temperatură controlată, perioadă în care are loc şi macerarea urmarită foarte atent. Ulterior, vinul este tras în barrique-uri unde are loc fermentaţia malolactică şi maturarea timp de 6 – 9 luni, după care vinul este îmbuteliat. 

NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare roşu rubiniu, strălucitor, reflexii purpurii. Olfactiv: fructe roşii coapte, arome de cafea şi condimente, uşoare note de vanilie şi lemn. Gustativ: sec, intens, corp puternic, textură bună, tanini echilibraţi, post-gust de durată.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 16 oC. Se poate servi la preparate din carne roşie, vânat de talie mică, preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi maturate.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (4-6 ani), în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o textura catifelată şi un buchet complex.

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara