Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
VINARTE

 

 

 

 

 

VINARTE Terase Danubiene Sauvignon Blanc
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinţi - Stârmina

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina - Vinarte.

CLIMA: temperat-continentală cu influenţe mediteraneene.

SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne.

SOI: Sauvignon Blanc 100 %.

ALCOOL: 13,00% vol.

VINIFICARE: recoltare manuală, zdrobire şi desciorchinare urmate de răcirea   mustuielii şi menţinerea acesteia nepresată  timp de 2-4 ore pentru o mai bună extragere a aromelor primare din pieliţă, continuată cu deburbarea mustului şi însămânţarea cu levuri selecţionate în condiţii de temperatură scăzută (circa 170 C), controlată automatizat.

NOTE DE DEGUSTARE: 
Vizual: limpede strălucitor cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Olfactiv: intens şi persistent cu note florale sălbatice de iasomie şi soc, uşor mineral, cu o fructuozitate de arome de măr verde. Gustativ: sec, aciditate bine conturată, atac puternic, plăcut, urmat de un final fin şi post-gust prelung.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 10-120 C. Se poate servi la preparate din carne albă, fructe de mare, brânzeturi lejere.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: se poate consuma proaspăt sau cu o uşoară învechire (1-2 ani), aceasta conferindu-i un buchet complex.

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara