Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
VINARTE

 

 

 

 

 

VINARTE Terase Danubiene Negru de Drăgăşani
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinţi - Stârmina

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina - Vinarte şi maturat în butoaie de stejar timp de 6 luni.

CLIMA: temperat-continentală cu influenţe mediteraneene.

SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne.

SOI:  Negru de Drăgăşani 95%, Novac 5%.

ALCOOL: 13,50% vol.

VINIFICARE:  recoltarea se face  manual în lădiţe de plastic, urmează desciorchinarea şi zdrobirea, mustuiala este pompată în cisterne de inox cu temperatura controlată unde este însămânţată cu levuri pentru desăvârşirea fermentaţiei alcoolice, urmată de tragerea vinului şi finalizarea fermentaţiei malolactice în barrique-uri franceze unde se înnobilează cu o periodă de maturare de circa 6 luni.

NOTE DE DEGUSTARE: Vizual: limpede, roşu rubiniu intens, strălucitor cu reflexii violacee. Olfactiv: intens, arome de cireşe negre şi fructe de pădure, nuanţe de condimente. Gustativ: plin, puternic şi echilibrat, cu tanini rotunzi, cu note fructate şi un final persistent.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 150 C. Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne roşie, vânat mic, preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi proaspete.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (3-4 ani), în acest mod el căpătând o textură mai catifelată şi un buchet mai complex. 

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara