Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»



E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
VINARTE

 

 

 

 

 

VINARTE Terase Danubiene Tãmâioasã Româneascã
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: D.O.C. – C.M.D. Mehedinţi – Stârmina

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina - Vinarte.

CLIMA: temperat-continentalã cu influenţe mediteraneene.

SOL: argiloiluvial cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne.

SOI:Tãmâioasã Româneascã 100 %.

CONTINUT DE ALCOOL12,70% vol.

VINIFICARE: recoltare manualã în lãdiţe de plastic, zdrobire şi desciorchinare urmate de rãcirea mustuielii şi menţinerea acesteia nepresatã timp de 4-6 ore pentru o mai bunã extragere a aromelor primare din pieliţã, continuatã cu deburbarea mustului şi însãmânţarea cu levuri selecţionate în condiţii de temperaturã scãzutã (circa 170C), controlatã automatizat.

NOTE DE DEGUSTARE: Vizual: limpede strãlucitor cu o culoare galben auriu cu reflexii verzui. Olfactiv: intens, arome de flori de soc şi tei, miere de albine, nuante de caramel şi nucşoarã.  Gustativ: demi-sec, plin şi savuros, aciditate bunã, echilibrat, post-gust prelung.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimã de consum este de 8-100 C. Se poate servi la deserturi pe bazã de fructe, brânzeturi maturate sau cu mucegai nobil.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: se poate consuma proaspãt sau cu o uşoarã învechire (2-3 ani), aceasta conferindu-i un buchet complex.

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara