Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
COLECTIE

 

 

 

 

 

SIRENA DUNARII Riesling Dulce
Descarca prezentare PDF
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CIB Mehedinţi - Stârmina
 
CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina - Vinarte.
 
CLIMA: temperat-continentală cu influenţe mediteraneene.
 
SOLUL: argiloiluvial cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne.
 
SOI: Riesling Italian 100 %
 
ALCOOL: 13,0% vol.
 
ZAHĂR REZIDUAL: 230 gr./l
 
VINIFICARE: recoltat manual şi foarte atent în lădiţe de plastic, strugurii atacaţi de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinaţi fără să fie zdrobiţi după care s-au presat boabele întregi, mustul rezultat a fost însămânţat cu levuri selecţionate şi a fermentat pentru o perioadă în cisterne de mici capacitaţi cu temperatura controlată automatizat la circa 17 oC, după care a fost finalizată fermentaţia în barrique-uri de stejar francez. După desăvârşirea fermentaţiei alcoolice, vinul a fost înnobilat timp de 24 luni în barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prăjire.
 
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: vinul este limpede strălucitor cu o culoare galben aurie, eventuale depuneri sunt normale în condiţiile în care vinul nu a fost filtrat. Olfactiv: este intens cu un buchet floral împletit cu arome de fructe uscate, note de caramel, miere de albine şi flori de tei. Gustativ: este plin şi savuros, onctuos, cu corp şi textură complexă ce îl fac lung şi plăcut.
 
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: se poate servi cu foie gras, deserturi sau cu brânzeturi puternic aromate, la o temperatură de 10 - 12 oC.
 
POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă pe o perioadă lungă de timp, fara a-i altera calităţile, devenind astfel nobil, mai complex şi mai generos.
 
 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara