Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
COLECTIE

 

 

 

 

 

CUVEE D`EXCELLENCE Riesling Italian
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinţi-Stârmina  

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina - Vinarte.  

CLIMA: temperat-continentală cu influenţe mediteraneene.  

SOL: în zonele înalte şi pe versanţi este brun-roşcat erodat cu depozite de pietrişuri rulate iar spre baza versanţilor solul este argiloiluvian.  

SOI: Riesling Italian 100%  

ALCOOL: 13,00% vol.  

VINIFICARE: recoltarea se face manual, strugurii sunt atent selectaţi din parcele cu o producţie limitată la circa 50 hl., zdrobirea şi desciorchinarea sunt urmate de răcirea mustuielii şi o maceraţie peliculară de circa 4 ore pentru o mai bună extragere a aromelor primare din pieliţă, continuată cu deburbarea mustului şi însămânţarea cu levuri selecţionate în condiţii de temperatură scăzută (circa 15 oC), controlată automatizat. Vinul a fost înnobilat prin desăvârşirea fermentaţiei alcoolice în barrique-uri franceze în care a fost maturat 3 luni.  

NOTE DE DEGUSTARE:  Vizual: limpede strălucitor cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Olfactiv: fin, cu arome generoase de citrice în special grapefruit, completate cu arome de flori de lămâiţă şi salcâm, cu o mineralitate plăcută. Gustativ: sec, puternic la început, plăcut, uşor acid, final fin şi un post-gust prelung.  

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 10-12 oC. Se recomandă ca băutură aperitiv, dar se poate servi si la preparate din carne albă, ficat de pasăre, fructe de mare şi brânzeturi lejere.    

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: se poate consuma tânăr sau cu o uşoară învechire (2-3 ani), aceasta conferindu-i un buchet complex.

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara