Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
COLECTIE

 

 

 

 

 

NEDEEA Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani, Novac
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: D.O.C. – C.M.D. Mehedinţi – Stârmina

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina - Vinarte.

CLIMA: temperat –continentalã cu influenţe mediteraneene.

SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne.

SOI: Feteascã Neagrã, Negru de Drãgãşani, Novac.

ALCOOL: 13,50% vol.

VINIFICARE: Se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manualã în lãdiţe de plastic, desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompatã în cisterne de inox cu temperatura controlatã unde este însãmânţatã cu levuri pentru desãvârşirea fermentaţiei alcoolice, urmatã de tragerea vinului şi finalizarea fermentaţiei malolactice în baricuri franceze de stejar unde se înnobileazã cu o periodã de maturare de circa 2-6 luni, timpul de maturare  în barrique fiind diferit de la un soi la altul. Urmãtoarea etapã a fost de selecţie şi asamblare a vinurilor într-un cupaj unic. Dupa condiţionare,  vinul a fost îmbuteliat şi depozitat în pivniţã pentru un nou stagiu de elevare, în sticlã de data aceasta.

NOTE DE DEGUSTARE:

Vizual: limpede, roşu rubiniu intens cu nuanţe violacee, strãlucitor. Olfactiv: intens şi foarte fructat, dominat de arome de cireşe negre, prune uscate, cuişoare şi fructe de pãdure, uşor condimentat. Gustativ: plin, cremos, puternic dar echilibrat, cu tanini rotunzi şi un final persistent.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimã de consum este de 16o C. Se poate servi cu filet mignon cu anghinare coapte şi sos amaretto, viţel la cuptor  cu tortilla şi sos de vin roşu, cotlete de berbecuţ pe pat de couscous şi sos de mentã, mistreţ cu sos vânãtoresc şi cartofi.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlã, în acest mod el cãpãtând o texturã mai catifelatã şi un buchet mai complex.

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara