Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»



E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
COLECTIE

 

 

 

 

 

CASTEL BOLOVANU Cabernet Sauvignon
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Sâmbureşti - Bolovanu

CRAMA: vinul este produs la Crama Bolovanu - Vinarte.

CLIMA: temperat-continentală de subtip Cfbx (Köppen).

SOL: brun, brun-luvic, regasol calcaric, preluvosol calcic, pietrişuri aluvionare.

SOI: Cabernet Sauvignon 100%.

ALCOOL: 14,00% vol.

VINIFICARE: struguri recoltaţi manual în lădiţe de plastic cu sortare manuală în cramă. Urmează desciorchinarea şi zdrobirea, mustuiala fiind pompată  în cisterne de inox cu temperatura controlată. Însămânţarea cu levuri duce la desavârşirea fermentaţiei alcoolice. Urmează tragerea vinului în barrique-uri franceze, finalizarea fermentaţiei malolactice şi înnobilarea pe o periodă de maturare de circa 6-9 luni.

NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, roşu rubiniu intens, strălucitor cu reflexii purpurii.
Olfactiv: intens, arome precum fructe de pădure, coacaze, afine, nuanţe de piper negru. Gustativ: sec, plin, echilibrat, cu tanini maturi, uşor astringent şi post-gust prelung.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 18 oC. Se poate servi la preparate din carne roşie, vânat de talie mijlocie, preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi fine.

POTENȚIAL DE ȊNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (4-6 ani), în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o structură catifelată şi un buchet complex. 

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara