Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
COLECTIE

 

 

 

 

 

PRINCE MATEI Merlot
Descarca prezentare PDF
 
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare - Zoreşti 
 
CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte.
 
CLIMA: temperat-continentală, cu parametri ce caracterizează regiunea ecologică viticolă sud-carpatică.
 
SOL: argiluvisoluri de tip brun-roşcat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu şi texturi lutoase şi luto-argiloase.
 
SOI: Merlot 90%, Cabernet Sauvignon 10%.
 
ALCOOL: 14,50% vol.
 
VINIFICARE: strugurii provin din parcele consacrate ce se bucură de condiţii naturale optime pentru obţinerea de maximă calitate. Numărul de ciorchini pe butuc este limitat în aşa fel încât să rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahăr, concentraţia de arome şi substanţele colorante. Selecţia strugurilor se face foarte minuţios atât la recoltarea făcută manual cât şi pe banda de sortare înainte de zdrobire şi desciorchinare. Mustuiala este trimisă în cisterne de inox cu temperatură controlată unde au loc maceraţia şi fermentaţia alcoolică (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienţă franceză, unde au loc fermentaţia malolactică şi maturarea pentru o perioadă de 12 luni. După această perioadă, vinul se îmbuteliază în sticle şi se păstrează în pivniţă minimum şase luni.
 
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare roşu-rubiniu, strălucitor, reflexii purpurii-roşcate. Olfactiv: fructe de pădure (mure, coacăze, fragi), arome complexe de piper negru, ciocolată, cafea şi vanilie.  Gustativ: sec, intens, corpolent, textură bine echilibrată de tanini dulci, astringenţă delicată, post-gust prelung.
 
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 18 oC. Se poate servi la preparate din carne roşie, vânat nobil cu sosuri complexe, meniuri tradiţionale româneşti pe bază de carne sau alături de brânzeturi maturate.
 
POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (10-15 ani), în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o textură catifelată şi un buchet complex.
 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara