Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»



E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
COLECTIE

 

 

 

 

 

SOARE Cabernet Sauvignon
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Sâmbureşti - Bolovanu

CRAMA: vinul este produs la Crama Bolovanu - Vinarte.

CLIMA: temperat-continentală de subtip Cfbx (Köppen).

SOL: brun, brun-luvic, regasol calcaric, preluvosol calcic, pietrişuri aluvionare.

SOI: Cabernet Sauvignon 100%.

ALCOOL: 13,00% vol.

VINIFICARE: strugurii atent selecţionaţi doar din parcelele cu expunere deosebită sunt recoltaţi manual în lădiţe de plastic. Producţia este limitată la 35 hl. pentru ca strugurii să ajungă la maturitate optimă. O a doua selecţie a strugurilor se face în cramă, pe banda de sortare, înainte de zdrobire. Urmează desciorchinarea, mustuiala fiind pompată în cisterne de inox cu temperatura controlată automatizat. Aici are loc prima parte a fermentaţiei alcoolice şi o maceraţie atentă pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi şi substanţe colorante. Spre sfârşitul fermentaţiei alcoolice, vinul este tras în barrique-uri de stejar franţuzesc unde are loc şi fermentaţia malolactică, urmată de o perioadă de înnobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă minim 6 luni în pivniţa cramei.

NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, roşu rubiniu intens strălucitor cu nuanţe brun roşcate. Olfactiv: intens şi elegant, complex, arome caracteristice de fructe de pădure (zmeură şi coacăze negre), vanilie, caramel, ciocolată şi condimente fine. Gustativ: sec, plin, textură consistentă, complex cu tanini maturi şi post-gust de lungă durată.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 18 oC. Se poate servi la preparate din carne roşie preparată la cuptor sau grătar, vânat mare, preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi maturate.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (8-12 ani), în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o structură catifelată şi un buchet complex.

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara