Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 

Colectie Vinarte Enoteca
ENOTECA

 

 

 

 

 

VILLA ZORILOR Fetească Neagră
Descarca prezentare PDF

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare - Zoreşti 

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte. 

CLIMA: temperat-continentală, cu parametri ce caracterizează regiunea ecologică viticolă sud-carpatică. 

SOL: argiluvisoluri de tip brun-roşcat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu şi texturi lutoase şi luto-argiloase. 

SOI: Fetească Neagră 100% 

ALCOOL: 13,00% vol.

VINIFICARE: parcelele din care provin strugurii destinaţi acestui vin oferă condiţii optime de climă şi sol. Recoltarea se face manual, prilej cu care se face şi o selecţie calitativă. Urmează zdrobirea şi desciorchinarea. Mustuiala fermentează în cisterne de inox cu temperatura controlată, perioadă în care are loc şi macerarea urmărită foarte atent. Ulterior, vinul este tras în barrique-uri unde au loc fermentaţia malolactică şi maturarea timp de 6-9 luni, după care vinul este îmbuteliat.
 
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare roşu rubiniu, strălucitor, reflexii violaceu-purpurii. Olfactiv: arome proaspete de vişine şi fructe de pădure completate de note de condimente. Gustativ: sec, cu textură şi aciditatea bună, astringenţă placută, tanini bogaţi şi post-gust intens.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 16 oC. Se poate servi la preparate din carne roşie, vânat de talie mică, reţete tradiţionale româneşti pe bază de carne sau brânzeturi maturate.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (3-5 ani), în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o textură catifelată şi un buchet complex.

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara